LCHF kost
Introduktion och fakta om LCHF-kost

Fråga om LCHF-kost

Här finns det möjlighet att ställa frågor på sidan som rör LCHF kost. Eftersom kosten är ny och relativt outforskad så kan det vara bra att få ställa en fråga om det är något speciellt man undrar över.

 

Kom ihåg att en fråga på internet aldrig kan ersätta ett läkarbesök. Om du har frågor som mer rör det medicinska området så rekommenderar jag att du tar kontakt med en läkare för svar.

 
Kategori:
Sortering:
   [ Sök i frågor/svar ]

Antal frågor/svar: 118

 
Hem > 
 
Hej, Om det är så att jag äter enligt LCHF till frukost och lunch och sen på kvällen, alltså flera timmar efter att jag ätit den feta maten stoppar i mig sötsaker som godis eller frukt eller bara rent mörkt choklad spjälkas då den feta maten och hela dagen är tillintetgjord? Kort sagt hur många timmar behövs emellan fet kost och sötsak för att kunna göra "snedsteg"?  (Antal visningar: 3154)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2010-01-07
  Kommentarer (10)
 
Jag har ätit LCHF kost drygt en månad,och undrar varför jag fått så dålig smak i munnen, det smakar som metall el. likn.  (Antal visningar: 6074)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-12-15
  Kommentarer (5)
 
Hej! Jag har precis börjat med lchf-dieten och det känns som helt rätt väg att gå. Sötsuget har nästan försvunnit på bara några dagar vilket är biljetten till fortsatta lchf-måltider. Vikten hoppas jag följer med så småningom. Vad jag undrar är hur salt påverkar dieten med tanke på det salta bacon man lyckligtvis får äta av. Är det OK att salta när man kryddar maten eller ska man låta "råvarans naturliga smak" vara den man känner? Har inte sett denna fråga och skriver därför nu. Tcksam för svar / Anja  (Antal visningar: 3714)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-12-10
  Kommentarer (2)
 
Hej! Är inne på tredje veckan nu med lchf kost och ligger på -3,6 kilo i dagsläget dock har jag minst 12 kilo kvar till målvikt. Nu till fråga: Något tips på lchf nyttigt snacks när resten av familjen smaskar på onyttigheter. Kan man tex äta popcorn? Vet att nötter är"tillåtet" med vilka nötter är bäst?  (Antal visningar: 14314)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-12-06
  Kommentarer (7)
 
hej jag försöker äta LCHF-mat så ofta som möjligt då jag tycker mig må mycket bättre och ha mer energi och ork. Dock undrar jag vad man som vegetarian kan äta istället för köttfärs och sådant? finns det någon bok med LCHFrecept med fokus på vegetarianer? mvh Ankie  (Antal visningar: 1921)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-12-04
  Kommentarer (6)
 
Hej Jonas! Gratulerar till mycket bra LCHF site. Det var slumpen på Twitter som gjorde at jag hittade hit. Har inte läst genom alla dina tidigare svar altså kanske du har redan besvarat min fråga tidigare. Hur mycket fett behöver jag? Jag väger 95 KG behöver alså 95 G protein, tii ex. bruto 150 gram fisk eller kött. Lite sparris eller blomkol plus 3 matskedar sallad. Tack på förhand för ditt svar. Vänliga hälsningar, Bram  (Antal visningar: 1915)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-11-28
  Kommentarer (2)
 
Hejsan, jag undrar om man kan äta sushi om man är lchf:are?  (Antal visningar: 11100)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-11-23
  Kommentarer (9)
 
Hej, Jag tycker fortfarande att kalorier in måste spela roll? Vid viktminskning. Jag är normalviktig men vill bli "trimmad" och gå ner några kilo till, är cirka 158cm lång, gr en promenad om dagen, men har efter 3 dagar med LCHF ökat antal kalori-intag! Det känns knappast som att mitt fett ersätts direkt.. Jag har inte direkt tryckt i mig kolhydrater innan. Vill bli smalare!! Min kolhydratnivå är på 4-6%. 1. Vad händer om jag äter lite russin, pumpakärnor, solrosfrön? Hur lång tid tar det för min kropp att gå tillbaka till fettförbränningen? 2. Vad händer om jag äter för mkt protein och för lite fett? 3. Är det inte egentligen genom att vi stoppar i oss färre kalorier med LCHF i slutändan, eftersom fettet ökar mättnaden dvs. vi äter mindre? För jag äter mer nu än innan! Mvh Filippa  (Antal visningar: 3015)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-11-19
  Kommentarer (2)
 
Hej! Får man tugga tuggummi när man följer LCHF?  (Antal visningar: 5578)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-11-15
  Kommentarer (8)
 
Hej Jag har hört mycket gott om metoden så jag ville själv prova. Jag är 160cm lång och väger 48kg, och lever ett väldigt aktivt liv med småbarn, löpning och ett jobb där jag rör mig mycket. Så det är inte för att gå ner i vikt som jag provat LCHF utan mer för det allmäna välmåendet. Har alltid kännt av blodsockersvängningar i form av skakighet, dimsyn, trötthet osv. Provade därför LCHF i två veckor och tycker att jag i och försig höll mig mätt längre, men att jag kände mig trött och lite grinig efter två veckor utan kolhydrater. Vad kan detta bero på? MVH Karin  (Antal visningar: 2393)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-11-12
  Kommentarer (2)
 
Jag har kört LCHF strikt i ca 4 veckor och inte gått ner något i vikt eller cm. Jag undrar om jag äter för mycket fett? Första veckan var jag varken hungrig eller sugen men nu tycker jag att jag inte står mig lika länge fast jag äter samma mat. Jag är mycket noga med att inte överskrida 5g kolhydrater/100g. Jag äter gärna goda och feta såser till kött och fisk, för det är ju det som gör hela lchf kosten genomförbar! Kan man äta för mycket fett? Och hur vet man det i så fall? Hur kan jag få fart på viktminskningen? Är 176 cm och väger 92 kg.  (Antal visningar: 6336)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-11-10
  Kommentarer (5)
 
För att få den mesta möjliga viktminskningen så bör man inte överstiga 20g kolhydrater per dag om jag förstått det rätt. Är det inte lätt att man överstiger dessa 20g om man äter hur mkt fett som helst av tex grädde, ost,majonäs etc? Eller är dessa kolhydrater så försummbara att man inte behöver räkna med dem?  (Antal visningar: 3296)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-11-05
  Kommentarer (7)
 
Jag har aldrig ätit fisk (är fiskalleriger från födseln). Är också allergisk mot t ex hassel-, para och valnötter. Kan jag anamma lchf-kosten trots min allergi??? Har cirka 20 kg övervikt, värk i kroppen och är oftast trött. Har dessutom bantat tidigare med div metoder men gått upp igen. Nu önskar jag av hela mitt hjärta att jag ska lyckas med lchf.  (Antal visningar: 1612)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-11-02
  Kommentarer (2)
 
Hur fungar LCHF om man har problem med sin galla? Själv så får 3-4 ggr per år problem med gallan. Så jag blivit rekommenderad att undvik fet mat, gröna grönsaker m.m.  (Antal visningar: 3074)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-10-30
  Kommentarer (2)
 
Enligt lchf får man äta mejeriprodukter som mjölk, osst, fil, yoghurt m.m. Men dessa innehåller ju laktos som är mjölkSOCKER? Hur går det ihop? Borde man inte undvika mjölkprodukter enligt LCHF då? (Från en som älskar yoghurt)...  (Antal visningar: 22798)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-10-28
  Kommentarer (10)
 
Hej! Hur är det med honung som sötningsmedel? Brukar använda detta när jag dricker te ovh vid de tillfällen jag vill ha lite sötma. Mvh Stig Jonsson  (Antal visningar: 10204)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-10-26
  Kommentarer (2)
 
Hejsan, kanonfin sida med bra information! Tack! Jag följer lchf. Har dock lite funderingar: 1) Ägg är ju en god grundingrediens när man följer lchf. Hur många ägg rekommenderar du att man bör äta per dag? Kan man få i sig för mycket? Jag gör min rutinmsässiga äggröra på två ägg till frukost varje morgon. 2) Kan man dricka lika ycket vatten som vanligt (ca 2 liter/dag) när man följer dieten? Kolhydraterna binder ju vatten och jag har förstått att det är mycket vattenmängd som kroppen gör sig av med närman går ner i vikt med lchf. Då kanske man inte bör dricka lika mycket vatten som tidigare? 3) Vilka drycker rekommenderar du som är lchf-vänliga och lätta att använda till vardgagsmatlagningen? Funkar ett glas vin eller är bara mjölk godkänt?  (Antal visningar: 4645)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-10-24
  Kommentarer (5)
 
Hej ! Jag har följt LCHF-metoden i några veckor med närmast oförändrad vikt. Äter parallellt den receptfria, fettreducer-ande tabletten ALLI och börjar fundera över om detta är kontraproduktivt för viktnedgång. Tacksam för svar ! Mvh Peter  (Antal visningar: 3196)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-10-15
  Kommentarer (5)
 
Jag har nu ätit lchf i drygt tre veckor. Jag tycker att det går bra, men är så extremt torr i munnen samt på läpparna. Är det något som går över? Jag dricker väldigt mycket vatten eftersom jag konstant är törstig.  (Antal visningar: 6317)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-10-13
  Kommentarer (5)
 
Jag är en kvinna på 75år med ca 10 kg övervikt.Vågar jag börja med LCHF metoden när mitt kolesterol är 6.6 Jag äter Simvastatin och har för 4 år seda gjort ballongsprängning Mitt fasteblodsocker ligger 6.5  (Antal visningar: 1987)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-10-11
  Kommentarer (2)
 
Jag har tidigare druckit Herbalife protein drinkar, är det ok nu när jag har börjat med LCHF?  (Antal visningar: 2886)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-10-07
  Kommentarer (0)
 
Hej! Har en övervikt på ca. 20kg. Hur skall jag göra för att snabbt gå ner i vikt och sen bibehålla idealvikten. Är 190cm lång och väger för tillfället 105kg. Får man dricka kaffe. Har läst lite grann om LCHF men är ej säker på vad man får sätta i sig. Tack på förhand!  (Antal visningar: 4268)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-10-05
  Kommentarer (6)
 
Hej Hur går denna diet ihop med graviditet ? Mvh  (Antal visningar: 2646)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-10-03
  Kommentarer (7)
 
Hej! Började med LCHF kost för några månader sedan och har en fråga när det gäller gikt. Många säger ju att njurarna tar skada av LCHF och njurarna påverkar ju gikten. Jag har sedan flera år tillbaka medicinerat mot gikt men kan fortfrande trots låga uratvärden utlösa ett anfall genom intag av "förbjuden mat". Räcker med endast litet brocolli grönt i maten. Är det farligt för mig att hålla på med bantning med LCHF metoden. Är 56 år väger 92 kilo och vill väga runt 85. 184 cm lång.  (Antal visningar: 3256)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-09-30
  Kommentarer (5)
 
Jag har nu i två och en halv vecka ätit LCHF och har inte gått ner något i vikt.... Vad kan vara fel?  (Antal visningar: 3459)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-09-28
  Kommentarer (5)
 

Sida: 2
1 2 3 4 5 
 
    RSS för frågor/svar
 
 
 
Ny fråga
* = Obligatorisk uppgift.

Ditt namn

Din e-post

* Fråga  


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
     
 
 
Senaste kommenterade frågor
 
     
 
 
Populäraste taggarna
Inga taggar registrerade.