LCHF kost
Introduktion och fakta om LCHF-kost

Fråga om LCHF-kost

Här finns det möjlighet att ställa frågor på sidan som rör LCHF kost. Eftersom kosten är ny och relativt outforskad så kan det vara bra att få ställa en fråga om det är något speciellt man undrar över.

 

Kom ihåg att en fråga på internet aldrig kan ersätta ett läkarbesök. Om du har frågor som mer rör det medicinska området så rekommenderar jag att du tar kontakt med en läkare för svar.

 
Kategori:
Sortering:
   [ Sök i frågor/svar ]

Antal frågor/svar: 118

 
Hem > 
 
Jag har bestämt mig för att prova LCHF-kost då jag är överviktig och min man är diabetiker (typ 1). Jag har börjat läsa en del om LCHF men är långt ifrån väl insatt. Det jag funderar över är hur vår 15 månader gamla dotter ska äta? Jag vill att hon ska lära sig äta så varierat som möjligt och med denna kost "försvinner" ju en hel livsmedel. Kan man blanda "vanlig" kost med LCHF för henne om man håller ner lite på kolhydraterna eller blir det en viktökningsbomb?  (Antal visningar: 1642)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-03-08
  Kommentarer (2)
 
Hur många kalorier / dag förbränner en man som har stillasittande jobb, om man väger 100 kg? På ett ungefär.  (Antal visningar: 4712)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-03-01
  Kommentarer (2)
 
Hur mycke ska jag äta? kvinna 52år. Kan jag äta fil+bär, både morgon och kväll? +1mål med ex lax och gräddkokt blomkål. Eller måst jag äta 2 lagade mål? Mvh Inger Johansson  (Antal visningar: 6087)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-02-24
  Kommentarer (4)
 
Hej Jag ska börja med LCHF kost för att jag har ett sötsug nästan hela dagen På grund av Glutanintolerans samt mjölkproteinallergi så har jag en ganska ensidig kost men äter mycket grönsaker samt överdrivet mycke potatis och morötter kyckling fisk hur ska jag äta och vad?  (Antal visningar: 2155)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-02-21
  Kommentarer (2)
 
Hej! Jag och mina andra lchf-vänner har olika uppfattning om vad det är som gäller med hur mycket man bör äta. De menar att så länge man håller sig till %-halterna på kolhydrater, fett och protein så kan man äta precis hur mycket man vill. Jag tror istället att max 20 g kolhydrater per dag, så många gram proteiner som målvikten är och ett fast kcalmål är det man ska rätta sig efter. För oss alla är det gemensamt att vi tror att vårt sätt är så man går ner i vikt. Jag väger 76 kg (har redan tappat 7 kg) och vill ner till 60 kg (är 165 cm lång) och menar då att jag bör äta max 60 g protein per dag, max 20 g kolhydrater (för att köra en stikt lchf) och ett totalt kcal på mellan 1600-1700 per dag. Har jag fel? De andra menar som sagt att man inom lchf inte alls behöver tänka på hur mycket man äter och att man skulle kunna hålla på så jämt. Jag kan hålla med om att grundtanken inte är att man ska behöva väga och mäta, utan att man ska känna när man blir mätt. Men när den funktionen inte fungerar så tror jag att man måste se över vad man stoppar i sig och ha ett riktmål. Har jag fel i det? Kan tillägga att jag efter en månad med denna kost åt mer och var hungrig oftare än när jag åt kolhydratrik mat. Och eftersom jag vägde så vet jag att proteinet var den största boven och att jag fick i mig bra med fett. Kcal var också alldeles för höga. Jag gick dock ner i vikt även när jag åt som mest, och det skulle tala för att de andra hade rätt. Men eftersom min kropp inte fattar att den då borde känna sig mätt så var jag mycket hungrigare än normalt och kände att jag behövde äta varannan timme(magen brummade). Och så vägrar jag tro att man kan hålla på och fortfarande gå ner i vikt. Eller kan det vara så att det för vissa tar flera månader innan kroppen fattar att den blir mätt på allt fett? För alla andra jag har pratat med så har detta gått på några få dagar. Vore väldigt tacksam för ett svar om hur mycket av allt man bör äta för att gå ner i vikt.  (Antal visningar: 7079)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-02-18
  Kommentarer (2)
 
Tjenare! jag har nästan avstannat i min viktnedgång med LCHF och har en fundering till fortsatt fettförbränning då jag vill ha det berömda "6packet". Givetvis tränar jag mycket också men jag undrar om jag ska minska på fettintaget för att fortsätta bränna desista fettet på magen eller hur ska jag bete mig?  (Antal visningar: 3883)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-02-16
  Kommentarer (5)
 
Får man tugga sockerfritt tuggummi/Extra? Kan man äta pesto? Kan man äta salta pinnar? Mvh. Lena  (Antal visningar: 24697)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-02-15
  Kommentarer (6)
 
Hej! Jag är nyfiken på denna diet och funderar på att prova den, fast den motsäger allt jag har lärt mig. Står själv inför folk och föreläserom tallriksmodellen m.m. Jag har ca 5 kg som jag vill tappa. Jag är inte överviktig men har ändå de där kilona som stör. Tränar ganska mycket oxå. Det som är svårt att veta är mängden?? jag kan se VAD jag ska äta...kan jag bara tänka helt enkelt att jag äter så mycket så jag blir mätt? eller ska jag hålla på att väga maten och räkna i tabeller?  (Antal visningar: 1649)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-02-13
  Kommentarer (4)
 
Hej. Är kokosmjölk och kokos tillåten lchf-mat? Vilka nötter är ok? Finns det någon tumregel, typ maxmängd kolhydrater per 100 gr för ett lchf-tillåtet livsmedel? Mvh Åsa.  (Antal visningar: 51235)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-02-08
  Kommentarer (4)
 
Hej! Har börjat att äta lchf, idag har jag ätit omelett på 3st ägg, med skinka och till lunch ceasarsallad (utan krutonger) middag 2 köttfärsbiffar med gräddsås & creme fraiche, Är det en okej lchf måltid?  (Antal visningar: 2078)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-02-04
  Kommentarer (2)
 
Hej! Jag tog bort gallblåsan för ett år sedan, när jag fortfarande hade min gallblåsa kvar gjorde det fruktansvärt ont att äta fetasåser,grädde,ägg,bacon mm. Men nu är det så att jag har efter gallbåseoperationen gått upp ca 10 kg är det för att min kropp inte kan bryta ner fettet med hjälp av gallsyran eller vad beror det på skulle så gärna vilja gå ner har försökt med det mesta med utan resultat jag fortsätter att öka i vikt utan att jag ändrat något i min kost. Mvh Sara Bengtsson  (Antal visningar: 13535)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-02-03
  Kommentarer (6)
 
Jag är en 70-årig kvinna som har en del hälsoproblem. Svår nervsmärta efter en stroke, förhöjt blodtryck, diafragmabråck mm. Kan jag äta LCHF-kost utan att gå ner i vikt (för det behöver jag inte - tvärtom) Hälsningar Charlotta  (Antal visningar: 1443)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-02-02
  Kommentarer (4)
 
Hej! Jag är inte tjock men skulle gärna gå ner 2-3 kg. Jag känner inget behov av någon supersträng diet men undrar om det är någon som helst idé byta ut många( men inte alla) av mina rätt så kolhydrartrika mål eller om denna diet endast gäller "allt eller inget"? Mycket tacksam för svar! MVH Hanna Söderlund  (Antal visningar: 4795)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-01-29
  Kommentarer (5)
 
Hej! Diskuterade LCHF med en vän som nämnde njurarnas påverkan av en ökad proteinutsöndring. Jag undrar hur ett ökat proteinintag kan påverka njurarna hos någon som har skadade njurar, exempelvis en diabetiker med nefropati? Jag funderar också över eventuella problem för diabetiker som ökar sitt intag av mättat fett. Finns det någon studie som presenterar resultat av kolesterolvärden hos personer som följer den här kosten? Det är ju självklart bra för en diabetiker att sänka sitt blodsocker men ett kolesterol som skjuter i höjden är väl inte så bra med tanke på diabetikers risk att utveckla ateroskleros? Vad är fördelarna med LCHF jämfört med GI-kost (som ju också borde minska blodsockersvängningar) för en diabetiker? Slutligen, tips på en bra LCHF-frukost? :) //Sofie  (Antal visningar: 3857)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-01-25
  Kommentarer (3)
 
Kan man äta uppstekt potatis eller om den är uppvärmd på något annat sätt?  (Antal visningar: 2132)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-01-22
  Kommentarer (2)
 
Har hört att man skall dricka alkohol efter maten inte till för att INTE störa förbränningen stämmer detta?  (Antal visningar: 2293)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-01-19
  Kommentarer (5)
 
Hur mycket fett bör man äta på en dag?  (Antal visningar: 2906)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-01-18
  Kommentarer (0)
 
Hej Jonas! Ska precis börja med LCHF-kost och jag undrar om man någon gång ibland kan dricka ett glas Pepsi max? Det har ju i stort sett ett energivärde på noll och innehåller inte heller några kolhydrater. Tänkte jag kunde ha det för att stilla eventuellt sötsug... =) Mvh Sara  (Antal visningar: 5365)
Kategorier: Kostfrågor
Datum: 2009-01-18
  Kommentarer (1)
 

Sida: 5
1 2 3 4 5 
 
    RSS för frågor/svar
 
 
 
Ny fråga
* = Obligatorisk uppgift.

Ditt namn

Din e-post

* Fråga  


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
     
 
 
Senaste kommenterade frågor
 
     
 
 
Populäraste taggarna
Inga taggar registrerade.