LCHF kost
Introduktion och fakta om LCHF-kost

Fråga

Hej Jag funderar på att börja med LCHF. Jag har kronisk magkatarr och är lite rädd att magen protesterar. De gånger jag verkligen äter fet mat, ex julmidda, korv, grillat eller pizza, så känner jag av besvären på en gång. Klump i halsen o sura uppstötningar. O denna metod verkar gå ut på att bara äta kött o fetare mejeriprodukter. O är det verkligen sant att man ska skippa/inte behöver äta grönsaker? Inte för att jag är en grönsaks älskare. Men jag skulle gärna byta ut ris mot en grönsallad.

Svar

Hej!

 

Det finns en del tillstånd som kan förvärras av ett stort intag av fett. Framför allt så rör det sig om sjukdomar som påverkar gallutsöndring eller enzymutsöndring från bukspottkörteln. För att få en så effektiv fettnedbrytning som möjligt i tarmen behövs både galla från levern och enzymer från pankreas och om det har uppstått problem i dessa system fins det risk för att fett ansamlas i tarmen och ger problem.

 

Du beskriver dina symptom som kronisk magkatarr. Det stämmer att många som har magkatarr får förvärrade symptom vid intag av fett och orsaken till detta är inte fullt klarlagd. Jag tycker att du skall ge LCHF- kosten en chans men att det är viktigt att du gör en successiv övergång om du har upplevt problem med fettintag tidigare. Prova att sakta men säkert öka andelen fett i kosten och känn efter hur du mår. Kanske finns det fettrika produkter som du tål bättre en andra. 

 

Det är inte sant att man skall skippa grönsakerna. Däremot skall man skippa de grönsaker som innehåller mycket kolhydrater. Men det finns fortfarande en hel del goda sallader och grönsaker som innehåller mindre än 5g kolhydrater per 100g, och som är helt ok att äta enligt LCHF. Att byta ut riset mot grönsallad tycker jag låter som en utmärkt idé. Titta gärna in på mitt blogginlägg "Kan jag äta frukt och grönsaker när jag följer LCHF- Kost?" för att få fram en lista över hur mycket kolhydrater olika grönsaker innehåller.


 
Kommentarer
 
 
Xandy  (ikmfncy.com)
 

This was so helpful and easy! Do you have any arectlis on rehab?

 
Ruvell  (gjwbbmq.com)
 

An exciting discussion is worth account. I cogitate that you should compose more on this theme, it might not be a sacred subject but mostly group are not sufficiency to communicate on specified topics. To the succeeding. Cheers like your ROSbEzi.o02.tp9.Plictis 007 Video Recording Games | 007MRLUKIAN. http://xgcynyi.com [url=http://yqjcyee.com]yqjcyee[/url] [link=http://jyuzidvsae.com]jyuzidvsae[/link]

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2009-07-21
Taggar: 
Kategorier:  Kostfrågor
Antalet visningar:  4574