LCHF kost
Introduktion och fakta om LCHF-kost

Fråga

Hej, Om det är så att jag äter enligt LCHF till frukost och lunch och sen på kvällen, alltså flera timmar efter att jag ätit den feta maten stoppar i mig sötsaker som godis eller frukt eller bara rent mörkt choklad spjälkas då den feta maten och hela dagen är tillintetgjord? Kort sagt hur många timmar behövs emellan fet kost och sötsak för att kunna göra "snedsteg"?

Svar

Hej!

Om du har tänkt dig att följa LCHF så blir det fel att äta enligt det här mönstret. Du hinner helt enkelt inte tömma dina kolhydratreserver i kroppen och därmed så får du inte igång någon större fettförbränning. Att göra snedsteg någon gång ibland om man följer LCHF är helt naturligt och snarare regel än undantag så som livsmedelsindustrin ser ut idag. Om man därefter fort återgår till kolhydratfattig kost så behöver det inte innebära någon katastrof. Om man däremot trillar dit och äter kolhydrater varje dag, även om det bara rör sig om ett enstaka tillfälle, så får kroppen helt enkelt inte signalen att den måste börja förbränna fett. Risken med det här kostschemat kan istället vara att man går upp i vikt eftersom du genom kolhydratintaget får insulinutsläpp som startar uppbyggnad av fettvävnad samtidigt som du äter fettrikt vilket ger kroppen de byggstenar den behöver för det ändamålet. Att tömma ut kroppens kolhydratreserver och få igång en effektiv fettförbränning genom ketos tar normalt sett några dagar.


 
Kommentarer
 
 
Antenor  (www.facebook.com/profile.php?id=100003405423312)
 

Oj nej, tdodre det var lördag ni skulle till stan (fast det t.o.m. står söndag i rubriken). Sori!

 
hcrcbs  (ykydojfadzxn.com/)
 

aUkntA , [url=http://gvnbuhpqkrdf.com/]gvnbuhpqkrdf[/url], [link=http://ywsfbqntwpva.com/]ywsfbqntwpva[/link], http://wezcgymzyige.com/

 
ylyzhik  (fujnxqteopxw.com/)
 

x1i88A , [url=http://dwkhqvtiuivk.com/]dwkhqvtiuivk[/url], [link=http://qfutdahvwxuw.com/]qfutdahvwxuw[/link], http://fjgjedlwwmvw.com/

 
Paula Lee Jones  
 

Varje gång man "syndar" börjar hela processen om... Meningen är att kroppen ska bränna sitt eget fett. För att ketoner ska bildas behöver kroppen tro att den svälter o det tar ca 1 vecka.

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2010-03-11
Taggar: 
Kategorier:  Kostfrågor
Antalet visningar:  6548