LCHF kost
Introduktion och fakta om LCHF-kost

Fråga

Hej, jag går just nu på pulverdiet, sedan tänkte jag gå över till Lchf... Min fråga, jag är fransyska och mycket glad i bröd, så min fråga, om jag unnar mig bröd en dag i veckan, stör jag hela processen då? Likaså om jag typ äter lite lördagsgodis men inget socker för övrigt? Mvh Vicky

Svar

Hej Vicky!

Kan bara kort säga att jag tycker du gör helt rätt i att gå över från pulverdiet till LCHF- kost.

Jag tycker inte det är någon katastrof om du väljer att äta bröd en gång i veckan. Visst är bröd rikt på kolhydrater och du kommer säkerligen att stanna upp i din fettförbränning just vid dessa tillfällen. Men jag är av den uppfattningen att man också måste få leva även om man följer en viss diet. Det är därför LCHF har så många fördelar eftersom man får äta god mat och framförallt äta sig mätt vilket knappast är vanligt hos andra dieter. Om du upplever att bröd är en viktig del av ditt liv så ta en dag i veckan där du tillåter dig själv att få äta det. Om du följer LCHF resten av tiden så kommer du garanterat få effekter på vikten ändå även om det kan gå något långsammare. Kanske kommer du med tiden att se LCHF:s fördelar och välja att även sluta med brödet. Samma resonemang gäller väl egentligen kring att äta godis på lördagarna. Men blir det allt för tätt mellan kolhydratintagen finns risken att du helt förstör LCHF- effekten.

Det bästa är givetvis om man kan hålla sig till en strikt LCHF om man vill gå ner i vikt. Men jag tycker inte man skall straffa sig själv allt för hårt om man skulle göra snedsteg ibland. Allt tar sin tid i livet och detta gäller även en kostomställning. Man har sett att den absolut största faktorn till att folk ger upp olika dieter är att de upplever dem som för jobbiga och plågsamma att följa. Det hade därför varit synd om du övergav LCHF för tidigt bara för att du inte får fortsätta med brödet.


 
Kommentarer
 
 
Anna  
 

Baka eget bröd kanske? LCHF bröd :)
Godis så finns det LCHF godsaker. Baka nåt gott eller ta en bit 80% ig choklad. Finns så mkt alternativ.

 
Elin  
 

En stor fördel med LCHF är ju att sötsuget så gott som försvinner, så då har du godisätandet ur världen. Och bröd kan man baka själv som Anna skrev.

 
Pia  
 

Nej, skippa vanligt brod! Leder bara till sug! Detta lchf-brod blir mycket gott, skuret i bitar, varmt med mycket smor och ost!

1 liten burk keso (250 g) eller ca 2 dl fet yoghurt (10%)
3 ägg
1 dl fibrex
1/2 dl malda linfrön
1/2 dl solrosfrö
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
riven ost, gärna parmesan men det funkar med vilken som helst


1. Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda sen ner ägg och keso. Smaksätt om du vill.
2. Bred ut smeten på en plåt med bakpapper. Riv över ost.
3. Skicka in brödet i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.
4. Sen är det bara att avnjuta med smör och en skiva ost. Förvara i en plastburk eller i en påse.

Strunta i godis forutom nan ruta typ 86%ig choklad da och da. Eller gor en blandning av vispade en aggvita och en aggula var for sig som sedan blandas med 1 dl vispgradde, fyra krossade sucketter och lagom mycket kakao. Frys. Ror om noga efter nagon timme och sedan igen efter en halvtimme. At som en iskall chokladmousse= otroligt gott!

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2010-03-18
Taggar: 
Kategorier:  Kostfrågor
Antalet visningar:  8225